Az 5. kerület ügyeiről átláthatóan, informatívan

doktor ötker

doktor ötker

Teher alatt nő?

Tovább húzódik a József nádor tér befejezése

2018. november 28. - cs.k.

Egy éve kész kellene lennie a beruházásnak, de még ma sem látni pontosan mikor kapják vissza a belvárosiak és a budapestiek a József nádor teret.
A téren épülő mélygarázs munkálatai, illetve a felszínrendezés egy éves késésben van.
Ennek csak kis részben oka a régészeti feltárási munkák elhúzódása. A fő felelős a késésért a mélygarázs építője, a kormánykedvenc WHB West Hungária Bau kft kivitelezési hibája.
A munkákkal elhalmozott udvari építtető (ők építik többek között a Millenáris mélygarázsát, a Bozsik stadiont, Andrássy úti hotelt, újítják az Operát, az NNI központját...)  volt megbízva azzal hogy megépítse a mélygarázst és megcsinálja felette a talaj feltöltést a tükörsíkig (az utolsó előtti rétegig).

Azonban statikai szakvélemények szerint nem megfelelő teherbírással építette meg a mélygarázs fődémét, ami így nem fogja elbírni a tervezett feltöltést és a felszín tervezett kialakítását.
Az önkormányzat által megkezdett felszínrendezési munkákat ezért abba kellett hagyni. A kerület szerette volna elérni, hogy a beruházó oldja meg a problémát. Ez jelen esetben elsősorban a mélygarázs zárófödémének tehercsökkentését jelentette volna. Ezek a tárgyalások nem vezettek eredményre, így a kerület kénytelen volt saját szervezésében és költségére megoldást keresni, hogy ne húzódjon még tovább a tér kialakítása, ami így is jelentősen borzolja a környéken lakók és az üzlettulajdonosok idegeit.
Ez a megoldás 135 000 000 forintba került eddig a kerületnek. Ennyi ugyanis a teherkönnyítésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének díjazása. (Aki egyébként egy másik kormány és kerületi kedvenc a Penta.)

Innentől kezdve reménykedünk:

Reméljük, hogy ezt az összeget a kerület tárgyalásokon vagy végső esetben jogi úton vissza tudja követelni a beruházótól és meg fog térülni a Belváros költségvetésébe.
Reméljük, hogy a tér felszínrendezése valamikor jövőre elkészül, jóval az eredeti határidő után és 3 év után visszakapják a budapestiek.
Remélhetőleg meg tud valósulni az eredeti műszaki tartalom a díszkutakkal és a tervezett mennyiségű fával, zöldterülettel.
Reméljük máshol, ahol ez a cég épít, nem merülnek fel ilyen problémák.

 A munkák jelenleg itt tartanak:

986c0081-4fe9-43bf-953e-cf0a40d593ac.jpeg

6ec59605-24ae-467b-b7dc-aea217e39690.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://drotker.blog.hu/api/trackback/id/tr1614398198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása