Az 5. kerület ügyeiről átláthatóan, informatívan

doktor ötker

doktor ötker

A belvárosi jegyző beleáll a törvénysértésekbe

2020. február 15. - cs.k.

Belváros-Lipótváros jelenlegi vezetése nem az átlátható gazdálkodásáról híres. A fideszes garnitúrára ráégett ingatlanügyek mellett más szerződésekkel sincs minden rendben. Azért hogy megnehezítsék az érdeklődő állampolgárok, képviselők, újságírók munkáját, nyilvánvaló törvénytelenségektől sem riadnak vissza, hogy eltitkolják azokat az adatokat, melyek az Infotörvény szerint közérdekből nyilvánosak és melyekhez közzétételi kötelezettséget rendel a törvény.
Az önkormányzat holnapján az üvegzseb oldalon az utolsó adatok 2016-ból származnak. A 2011 évi CXII. tv, az Infotörvény 1. melléklete, a Közzétételi lista szerint az 5 millió forint feletti szerződések közérdekből nyilvános adatok, melyeket az önkormányzat honlapján összesítve mindenki számára hozzáférhetővé kell tennie a döntést követő 60 napon belül.

Ezért közérdekű adatigényléssel fordultam a Jegyzőhöz, melyben kértem a törvény szerint nyilvános adatok törvény szerinti formában való megküldését és jeleztem, hogy ezeket az Üvegzseb oldalon nyilvánosságra kell hozni, és mulasztásos törvénysértésben van az önkormányzat. A Jegyző Úr először 15 nap haladékot kért a kérés teljesítésére, majd egy egészen cinikus válasszal jelentkezett.

 

jegyzo_valasz.jpg

 

Ezek szerint

1. Szándékosan és tudatosan követik el a törvénysértést és titkolnak el nyilvános adatokat.

2. Ezt a tevékenységüket a továbbiakban is folytatni kívánja a jegyző, aki a törvényesség őre kellene legyen az önkormányzatnál.

 

Elképesztő! Természetesen ezt nem hagyjuk ennyiben, ez ügyben (is) a Kormányhivatalhoz fordulunk és bízunk benne, hogy egy ilyen egyértelmű kérdésben gyorsan döntésre jutnak!

 

 

Válaszom:

"Tisztelt Jegyző Úr!

A közérdekű adatigénylésben kért adatok az 2011 évi CXII. tv, az Infotörvény 1. melléklete: Közzétételi lista szerint közérdekből nyilvános adatok, melyeket a hivatalnak az önkormányzat honlapján összesítve mindenki számára hozzáférhetővé kell tennie a döntést követő 60 napon belül, nem csak a képviselők számára egy olyan előterjesztésben, ami fel sem kerül a honlapra.
Válaszából egyértelmű számomra, hogy Ön szándékosan követi el ezt a törvénysértést. Kérem, hogy szíveskedjen tájékoztatni, hogy Ön szerint az Infotörvény szerinti adatnyilvánosság nem tartozik-e a jegyző feladatai közé? Kérem szíveskedjen arról is tájékoztatni, hogy a hivatal és Ön személy szerint miért nem tartja be évek óta az ide vonatkozó törvényi rendelkezéseket?
Jelzem egyben, hogy amennyiben a kért adatokat a kért formában nem kapom meg, vagy azok a törvényi szerinti formában nem kerülnek fel a honlapra, a Kormányhivatalhoz fogok fordulni.

Üdvözlettel
dr. Csonka Krisztián
képviselő"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drotker.blog.hu/api/trackback/id/tr4315060468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása