Az 5. kerület ügyeiről átláthatóan, informatívan

doktor ötker

doktor ötker

Segítünk az örkormányzatnak vevőt keresni - Ha már ök nem igyekeznek!

2015. július 29. - cs.k.

Folytatódik a jó adottságú üzlethelyiségek kiárusítása a Belvárosban. A testület a fideszes képviselők szavazatával és az ellenzék egyöntetű tiltakozása mellett a legutóbbi ülésen elfogadott egy listát, amelyen több kisebb és kevésbé frekventált ingatlan mellett két kiemelt és piaci alapon is könnyen hasznosítható ingatlant is eladásra jelölt ki. A volt Beckett’s pub és egy a Deák tér szomszédságában álló 862 négyzetméteres iroda pályázaton történő értékesítése még nem is lenne önmagában gyanús, azonban a pályázat körülményei sok kérdést vetnek fel. Az ingatlanokat meg sem próbálták bérlet útján hasznosítani, holott pl a Beckett's esetében volt is bérlő aki piaci bérleti díjat fizetett volna az ingatlanért.
A “nyílt, többfordulós, nemzetközi” pályázatot az önkormányzat a nyár közepén, július végén akarja lebonyolítani. A pályázóknak egy hetük van a kiváltani a pályázat dokumentációját  majd 30 napjuk, hogy az ingatlant megtekintsék, beszerezzék a szükséges igazolásokat és letétbe helyezzenek minimum 103 millió forintot a pályázatot lebonyolító ügyvédi irodánál. Az ingatlanok meghirdetésére egy hetet szán az önkormányzat. A meghirdetés helye az önkormányzat honlapja, a helyi újság és az önkormányzati hirdetőtábla. Az illetékes tulajdonosi bizottság Fideszes többsége elutasította dr. Csonka Krisztián LMP-s képviselő javaslatát, melyben kérte a pályázati határidők meghosszabbítását szeptember végéig, hogy legyen idő minél több ajánlattevőnek részt venni a tenderen. Elutasították továbbá azt a javaslatát is, hogy a meghirdetés történjen meg legalább hazai ingatlanos portálokon, illetve valamilyen nemzetközi fórumon, ha már nemzetközi a pályázat.
Láthatóan a kerület fideszes vezetése nem érdekelt abban, hogy az ingatlanjait jó áron és jó feltételekkel adja el, a pályázaton részt vevők körét is inkább szűkíteni igyekszik, így alappal merülhet fel az a gyanú, hogy már megvan, hogy ki fogja elnyerni az ingatlanokat.De az mindenképp bebizonyosodott, hogy az eljárásban nem az ingatlanokért elérhető legmagasabb ár a legfontosabb szempont.

Az LMP és dr. Csonka Krisztián képviselő ezért felajánlja a segítségét és a belvárosiak vagyonának érdekében és a saját költségén meghirdeti az ingatlanokat az önkormányzat helyett, hogy széles közönség tudomást szerezhessen a pályázati kiírásról és hogy a belvárosiak vagyonának eladásából a kerület kasszájába minél több pénz folyjon be.

A pályázat kihirdetése az elfogadott határozat ellenére a mai napig nem jelent meg sem az önkormányzat oldalán, sem az újságban, mi a hirdetéseket feladtuk

Az Alkotmány utcai üzlethelyiség hirdetése: http://ingatlan.com/21636844

A Sütő utcai 862 nm-es iroda hirdetése: http://ingatlan.com/21636992

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drotker.blog.hu/api/trackback/id/tr427663158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása