Az 5. kerület ügyeiről átláthatóan, informatívan

doktor ötker

doktor ötker

Az MNV vezér családja gazdagodik a belvárosiak vagyonából

Ismét egy jól beazonosítható üzleti kör jut kedvezményesen ingatlanhoz a belvárosi önkormányzat jóvoltából. Így lesz a belvárosiak vagyonából magánhaszon.

2016. december 14. - cs.k.

 

 

Az V. kerületi képviselőtestület a holnapi ülésén dönt arról, hogy a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel elad több Mérleg utcai és Október 6. utcai ingatlant a Spielberg Ingatlanforgalmazó kft-nek. A cég az ingatlanokat 2014 óta bérli az önkormányzattól és az eltelt idő alatt semmilyen tevékenységet nem folytatott az üzlethelyiségekben, A volt Forte fotóbolt kirakata most is ugyanolyan elhanyagolt, mint amikor azt bérbe vették. De egy ingatlanforgalmazó cégtől nem is igazán értem, hogy mit akart az önkormányzat, névleg milyen célra adhatta bérbe még Rogán idején az üzleteket?

Ez csak költői kérdés, hiszen nyilván eleve az volt a terv, hogy megveszik a helyiségeket, majd szép haszonnal továbbadják, de a kerületi ingatlanbotrányok hatására átmenetileg felfüggesztette a kerület az értékesítésekett és azok csak idén indultak be újra, gőzerővel.

Ha holnap megszavazza a testület, így juthatnak majd 300 000 forint alatti négyzetméter áron az Erzsébet tér szomszédságában utcai kirakatos üzlethelyiséghez.

Hogy kik?

Ez a másik érdekesség. A vevő a Spielberg ingatlanforgalmazó Kft., melynek ügyvezetője és korábban tulajdonosa Szivek Ferencné, Szivek Norbert, az MNV extravaganciát sem megvető vezérének édesanyja (UPDATE: mostoha anyja), a cég jelenlegi tulajdonosa pedig a Szivek család büki szállodájának igazgatója Dr. Kolits Ágnes Katalin. Tehát egyértelmű Szivek családi érdekeltség.

Szivek Norbert a kerületben már korábban bevásárolt, Tiborcz Istvánnal közösen megvették a Mahart házat, amit állami hitellel alakítanak luxushotellé.

Öröm látni, hogy a kormányközeli üzletemberek ilyen szépen terjeszkednek a belvárosban. Csak az a baj, hogy megint a belvárosiak közös vagyonának kárára. Ugyanis, ha az volt a cél, hogy eladja az önkormányzat az ingatant, miért nem hirdette meg árverésre? Akkor a jelenlegi négyzetméterár többszörösét kaphatta volna meg.

Ha pedig az a cél, hogy bérbe adja, akkor miért tűri, hogy évekig üresen, elhanyagoltan álljanak a belvárosi kirakatok a spekulánsok kezén, ál bérleti szerződésekkel.

Feltehetőleg a Fideszes többség megszavazza az értékesítést, és ismét figyelmen kívül hagyják a jogos ellenzéki tiltakozásokat, de ami ennél súlyosabb, a Belváros érdekét is.

merleg_utcai_uzlet.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://drotker.blog.hu/api/trackback/id/tr8612047593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása