Az 5. kerület ügyeiről átláthatóan, informatívan

doktor ötker

doktor ötker

Miért írtuk alá?

2019. július 08. - cs.k.

Július 5-én az LMP Belvárosi szervezete együttműködési megállapodást írt alá az MSZP-DK-Momentum pártokkal. A megállapodás értelmében a pártok közös listát állítanak a kerületben, meghatározzák, hogy ki melyik körzetben indul és közös polgármesterjelöltet támogatnak.

Ez az LMP-re nézve azt jelenti, hogy a 2. körzetben indíthat jelöltet és a kompenzációs lista 5. helyét kapja meg. A közös polgármesterjelölt a jelen állás szerint, bár nevesítve nem szerepel a megállapodásban: Tüttő Kata.

A megállapodás nem különösebben kedvező az LMP számára, a közös polgármesterjelölttel kapcsolatban pedig korábban mi is fogalmaztunk meg kritikákat, de a szélesebb közvéleményben sem aratott osztatlan sikert a választás.

 

Jogos a kérdés, hogy akkor mégis miért írtuk alá a megállapodást?

Tavasz során több tárgyalást folytattunk helyben a pártokkal, hogy megvalósuljon egy olyan korrekt együttműködés, ami opltimális eredményt érhet el az önkormányzati választáson. Ennek részeként olyan polgármesterjelöltet javasoltunk a pártok számára, aki egyrészt helyben ismert, másrészt vállalható (támadhatatlan) jelölt. Elvi éllel ezt a két kritériumot fogalmaztuk meg. Ennek megfelelő jelöltet is javasoltunk, de nyitottak voltunk más, e két alapfeltételnek megfelelő jelöltekre is.

Az EU választáson az LMP által elért gyenge eredmény sajnos nagyon meggyengítette az alkupozíciónkat országosan, de különösen Budapesten. Így ennek megfelelően az V. kerületben is és szempontjainak érvényesítésére nem volt fogadókészség.

 

Az elmúlt hetekben így három választásunk maradt:

 

1. Nem fogadjuk el a megállapodást és külön indulunk.

Ebben az esetben menetrendszerűen érkezett volna az LMP-re a már megszokott fideszbérencezés minden csatornán. Mivel sajnos ez a bélyeg annak ellenére az LMP-re égett, hogy ténybeli alapja nincsen (meg kell nézni, hogy a 2018-as választás során ki hány helyen lépett vissza. Segítség: LMP:6, MSZP: 3, DK:2, Jobbik:0), - karakteres saját megszólalások hiányában - sikeresen szívta el a szavazóbázisunkat. 

2. Nem indulunk el egyáltalán. 

Ebben az esetben kimondjuk, hogy az LMP belvárosi jelenlétének vége, a zöld politikának nem lesz belvárosi képviselete, a korrpuciós ügyek eddig vitt feltárását rábízzuk a többi helyi ellenzéki pártra. 

 

3. Elfogadjuk a feltételeket és megpróbáljuk közösen, ebben a felállásban.

Noha nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez a megállapodás a legoptimálisabb a Fidesz Belvárosiak vagyonát fosztogató, zöldterületeit írtó rendszerének megdöntésére, de azt mondjuk, hogy most ezt félretesszük a média és a választók jelentős részéről megnyilvánuló együttműködési igény miatt, a fidesz legyőzése érdekében.

Komoly megfontolások után, a helyi tagság emellett döntött. Mi megpróbáltuk elérni azokat a feltételeket amelyek szerintünk jobb eredményeket hoztak volna, de nem sikerült. Ennek ellenére, rendben, próbáljuk meg így. 

Rajtunk ne múljon.

A jövő úgyis zöld!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drotker.blog.hu/api/trackback/id/tr7514931282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása