Az 5. kerület ügyeiről átláthatóan, informatívan

doktor ötker

doktor ötker

Lebilincselő parkolási sztori a Belvárosban

2019. május 06. - cs.k.

400 millió  forintos keretösszeggel a Novum Guard kft nyerte el azt a népszerűtlen, ámde jól fizető feladatot a kerületben, hogy ő helyezheti ki a kerékbilincseket a szabálytalanul, vagy parkolójegy nélkül parkoló gépjárművekre.

Igaz, hogy a közbeszerzés már korábban lezajlott, de az eredményét csak most hozták nyilvánosságra.

A közbeszerzési eljáráson a Novum Guard egyedüli ajánlattevőként indult és nyert.

A Novum Guard a megelőző egy évben konzorciumban látta el a feladatokat nettó 200 millió forintért. A cég 2015-ben alakult és a kerületi parkolási bizniszt megelőzően nem volt számottevő árbevétele. 2016-ban 23 millió, 2017-ben már 237 millió, 2018-ban 633 milliós árbevételről szólnak a mérlegek, melyek legjelentősebb tétele a Belváros által kifizetett összeg. A cég korábban is egy szereplős közbeszerzési eljárás után nyerte el a megbízást. 

A Novum Guard egyik tulajdonosa (korábban közvetlenül, majd a BTW Kft-n keresztül) Illés Péter, aki jelenleg  Belváros Lipótváros Vagyonkezelője háromtagú, Kertész Balázs által elnökölt igazgatótanácsának tagja.

A vagyonkezelő a kerületi ingatlanvagyon kiárusításának egyik főszereplője.

Illés Péter azonban elég jó rálátással rendelkezhet a parklási ügyekre is, hiszen korábban a jelenlegi ajánlatkérő, a Belváros Lipótvárosi Közterület-felügyelet közterületi igazgatója volt, aki pont a parkolásért és a kerékbilincselésért felelt, így munkavállalóként megszerzett tapasztalatait most, mint kiszervezett alvállalkozó tudja kamatoztatni.

A belvárosi parkolás egyébként nyereséges, bár nagy költséghányaddal működik. A kb 3 mrd bevétel mellett kb 1,4 mrd költség áll szemben.  

A bejegyzés trackback címe:

https://drotker.blog.hu/api/trackback/id/tr10014810076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása